Kundeportal

 

Her kan du bl.a. finde dine regninger, aflæsninger og tilmelde din faktura til mail og dine regninger til betalingsservice. 

Kundeportalen

x

Du kan roligt drikke vandet fra vores vandværker!

 

Fundet af mange nye slags pesticider i grundvandet, landet over, har givet store bekymringer. Nogle af de mest omtalte er:

Chlorothalonil-amidsulfonsyre

Desphenyl-chloridazon

 

Chlorothalonil har været godkendt i Danmark i perioden fra 1982 til 2000 som pesticid til bekæmpelse af svampesygdomme i hvede, kartofler, ærter, løg, porrer, solbær, ribs og jordbær på friland samt agurker og prydplanter på friland og i væksthus.

 

Fra samme gruppe er der Desphenyl-chloridazon som er et nedbrydningsmiddel efter stoffet chloridazon, også kaldet Pyramin. Pyramin blev tidligere anvendt som ukrudtsmiddel i produktion af roer, rødbeder og løg. Midlet har været forbudt i Danmark siden 1996.

 

Hos Morsø Forsyning tjekker vi vores vand løbende for skadelige stoffer, og vi har ikke fundet spor af Chlorothalonil, mens der er fundet Desphenyl i alle vores boringer. Heldigvis langt under grænseværdien, som er 0,1 mikrogram/liter, men stadig nok til at vi fortsat vil holde nøje øje med det.

 

De pesticider, vi finder nu, er stoffer, som har været anvendt for mange år siden. Derfor er det også vigtigt, at vi nu har fokus på, hvad vi sender ned i jorden og videre til vores grundvand. Det kan have konsekvenser for vores kommende generationer.

 Skænk vandet en tanke – det gør vi!

Kan du lide at spare penge? Det kan vi! Se her hvordan